PKN
Protestantse Gemeente Callantsoog
 
Jan (Koen) Visser Jan (Koen) Visser
Mr Jan Koen Visser 21 februari 1939 - 27 januari 2017
Op zondag 29 januari  2017 hebben wij Jan Visser herdacht in de kerkdienst.  Een herdenkingswoord is uitgesproken ter nagedachtenis:

Op vrijdagmiddag 27 januari (2017) is heel plotseling onze organist Jan(Koen)Visser overleden. Bijna 40 jaar lang heeft hij zondag aan zondag op het orgel onze gemeentezang op een professionele en gepassioneerde wijze begeleid. Daarnaast heeft Jan Koen ook nog andere talenten met ons gedeeld. Zijn rake stukjes in het kerkblad getuigen van een humoristische blik op het leven van mensen in alledaagse situaties die voor iedereen herkenbaar zijn. Dat wist hij telkens te verbinden met verfrissende en pastorale bijbelse noties.   Hij wilde laten zien dat in het alledaagse leven iets bijzonders schuil gaat: iets wat hij zelf ‘glimlach’ noemde. Een glimlach die hij ergens omschrijft als ‘de troostende glimlach van de herkenning waardoor een mens denkt: ik ben niet alleen’. En zó heeft Jan (Koen) door zijn orgelspel en zijn stukjes Lied 274 tot leven gewekt: 
 “Wij zingen samen van uw gloria, dank voor het leven,
dank U voor elkaar, geef ons uw geestdrift, vuur ons leven aan, leg zo uw glimlach over ons bestaan”.  
Iemand zei: Wat telt in het leven is niet het feit dat we hebben geleefd.   Het is het verschil dat we hebben gemaakt voor het leven van anderen dat de betekenis bepaalt.   Dat verschil heeft Jan (Koen) in veel opzichten en gedurende zoveel jaren voor onze gemeente gemaakt.   In grote dankbaarheid voor alles wat hij voor ons als protestantse gemeente heeft betekend, gedenken wij Jan (Koen) Visser in eerbied en genegenheid.   Moge de goede God zijn dochters Pol en Maaike en zijn kleindochter Hasse nabij zijn en hen troost en kracht geven.    ==================================================  
  
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.